Luokittelematon

Osuuskunta PPO:sta irtipääsemisen faktoja

21.01.2016, savenmaa

Osuuskunta PPO:sta irtipääsemisen faktoja 20.1.2016 10:47

”Minusta lehdissä julkaistu esitys osuuskunnasta eroon haluavien osalta on ihan perusteltua. Nykymuotoisesta osuuskunnasta irti haluavien on saatava omat osuutensa täysimääräisenä osuuskunnan omaisuudesta.

Summa on 1 240 €/osuus eli normaalin kotipuhelimen omistaneelle joille on siunaantunut kolme (3) osuutta se tekee yhteensä 3 720 €.

On esitetty että hallitus tuo seuraavaan osuuskuntakokoukseen esityksen omien osuuksien suunnatusta hankkimisesta joka mahdollistaisi oikeudenmukaisen eron osuuskunnasta sitä haluaville.

Tähän on toimitusjohtaja esittänyt vastaväitteen, että tuo summa olisi liikaa eikä hän osaa löytää laskennalle perusteita ?

Esitys pohjautuu yksinkertaisesti ihan oikein tehtyyn jakolaskuun johon ovat myös ulkopuoliset konsultit päätyneet. Osuuskunnan taseen jakamiseen osuuksien määrällä kuten oikein on esitetty.

Esiintuotu vastaväite muuttujista on siinä mielessä mielenkiintoinen, että se osoittanee ettei sijoitustoiminta ole tuottanut julkituotuja tuloksia vaan on jouduttu ilmeisesti ”syömään kuormasta”. Lupauksethan on olleet että omaisuus kaksinkertaistuu 10:ssä vuodessa ja sinä aikana jäsenille maksetaan 8-15 % osuusmaksun korkoa vuosittain. Sekään ei valitettavasti tule pitämään paikkaansa jos kerran esimerkiksi jaettu 100 € osuusmaksun korko on pienentänyt omaisuutta ja merkitsee ettei tuottoa ole syntynytkään sijoituksista ?

Tähän asiakohtaan tuo tehty esitys toisi selvyyden.

Ne jotka haluavat omaisuutensa pois voisivat sen saada oikeaan hintaan ja ne jotka haluavat jatkaa osuukunnan palvelujen käyttöä voisivat niin tehdä .

Osuuskuntakokousta mielenkiinnolla odottaen.”

 Näin kirjoittaa  Suomi 24 palstalla nimimerkki ”Asiallinenesitys”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *