Luokittelematon

Korpimökillekin laajakaistayhteys sadalla eurolla ja mökin hintakin nousee…

20.06.2015, savenmaa

PPO Osuuskunnan jäsenille on tulossa 100 euroa osuuskorkoja.

Ehtona ,että osuuskuntakokouksen päätöksiä ei moitita.

Osuuskunnan hallinto oli kerännyt kokoukseen  suuret määrät,kuntien,seurakuntien ja monien yritysten ja yhteisöjen valtakirjoja ,joilla   sai  mieleisensä päätökset  läpi.

Toivottavasti kokouksen päätöksistä tulevat moitteet ehtivät ajoissa ja viranomaiset alkavat viimein selvittämään,mitä on tapahtunut?

Osuuskunnan hallinto pitäköön 100 euroa/osuus tallessa,kunhan malttavat olla tämän enempää hukkaamatta niitä:

 

·         ”Centrialle merkittävät lahjoitukset PPO:lta

Osuuskunta PPO lahjoittaa säätiön varoista Centrialle 34 000 euroa teollisen internetin ja digitalisaation innovaatioalustan kehittämishankkeisiin. Elisa rakentaa tukiaseman”…

 

Mitä tämä lahjoitus tarkoittaa:Onko annettu 34 tuhatta euroa PPO:n rahaa välillisesti Centrian kautta Elisalle,joka rakentaa sillä rahalla tukiasemia?

 

Elisa on jo saanut valmiit,maakunnan teiden varsiin kaivetut  valokuituverkot ilmaiseksi  PPO :n johdon omavaltaisen,salaisen liiketoimintakaupan myötä.

Samassa kaupassa 150  valmiiksi  koulutettua telealan ammattilaista saivat kerralla lopputilin.

PPO:n hallinto on  ilmeisen epätoivoisesti hakemassa osuuskunnan  varallisuudelle uusia sijoituskohteita, mm pörssistä ja yleensä hankkeista,joilla edistettäisiin aluetaloutta.

Kevättalvella PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa suoritti myynninedistämismatkan myös Haapajärvelle,vaikka kunta  ei ole koskaan kuulunut  PPO:n toimialueeseen.

PPO:lle olisi nyt Haapajärvellä hyvä sijoituskohde :PYHÄ NET,jonka nettisivuilla lukee:

”Haapajärvellä on käynnissä selvityshanke, jonka tavoitteena on selvittää ja valmistella kaikki ne välttämättömät asiat, jotka tarvitaan laajakaistaverkon rakentamisen käynnistämiseksi.Tietoliikenneyhteydet ovat verrattavissa kuntien perusinfrastruktuuriin, kuten vesi- ja sähköliittymätkin. Myös maantielain mukaisesti telekaapelit kuuluvat osana tiestöä. Kunta voi tarjota valokuituverkon avulla asukkailleen peruspalveluksi luokiteltavia hyödykkeitä verkon kautta.Maaseudun perusinfrastruktuurin säilyttäminen ja nopeiden tietoliikenneyhteyksien kehittäminen on edellytys maaseudun elinkeinotoiminnan ja julkisenhallinnon kehittämiselle. Hyvät tietoliikenneyhteydet ovat tulevaisuudessa kehityksen ehdoton edellytys.”

Ymmärränkö oikein,että ELISAN tarjoamat mobiilipalvelut eivä tyydytä ,koska monet kunnat ovat tarttuneet toimeen ja perustavat omia laajakaistaverkkoyhtiöitä alueelleen?

Näin myös Pudasjärvellä ja Taivalkoskella:

Kairan Kuitu Oy

”Kairan Kuitu Oy on kuntien omistama verkkoyhtiö, joka toimii sekä verkon rakentajana että sen operaattorina.Valokuituliittymällä nostat kiinteistösi arvoa. Valokuitutekniikan avulla rakennettu yhteys on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivoimainen. Yhteys ei ole altis ulkoisille häiriöille, eikä siihen vaikuta sää tai sijainti.”

Koilliskairallakin uskotaan,että jokaisen huvilamökinkin arvo nousee,kun sen tietokoneelle  vedetään maahan kaivettu lankajohto.

Kairan Kuitu lupaa huippunopean laajakaistayhteyden 100 euron liittymismaksulla jokaiseen korpimökkiinkin.

 

PPO:n hallinto maksaa jäsenelle 100 euroa osuuskorkoa,jos  sen päätöksiä ei moitita?

 

Sähköyhtiönsä  kunnat  ovat jo myyneet ulkomaisille  yhtiöille,joten ne sähköjohdot saavat edelleen roikkua tuulenkaatojen alla?

Pörssiyhtiöt  eivät tule enää   laittamaan voimalinjoja  samaan ,kuntien  rakentamaan maakapeliojaan .

 

Tietoliikenne hommassa on Hölmölän toimintapaa 27 tuhannen jäsenen omistaman osuuskunta PPO:n toimialueella:

 

”Osuuskunta PPO on alueellinen sijoitus- ja kehitysosuuskunta, joka luo toiminnallaan tuottoa jäsenistölle ja elinvoimaa alueelle. Osuuskunnan sijoitustoiminnan keskeisenä tavoitteena on riittävän vuosittaisen tuoton saavuttaminen ja sijoituspääoman reaaliarvon säilyttäminen pitkällä aikavälillä.”

 

Em lainaus on PPO:n nettisivuilta.

 

Satavuotiaan puhelinyhtiön toimenkuvaan ei siis tällä hetkellä kuulu nykyaikaisen,nopean laajakaistayhteyden rakentaminen,sen  avulla edesauttamaan alueen elinvoimaa,nostamaan jäsentensä omistamien kiinteistöjen arvoa ja asumiskelpoisuutta.

 

Osuuskunnan varsinainen  liiketoiminta,johon  tietoliikennekin kuuluu, on myyty suuryhtiölle .

PPO  osuuskunta ja sen 27 tuhatta jäsentä on nyt vain pörssiyhtiöiden  pelinappula.

PPO:n alueen kunnat valtion laitokset,seurakunnat  ja niiden  päättäjät antoivat  myydä/myivät   omistamansa sähkö- ja puhelinyhtiöt?

 

Saksalaisen kansansadun mukaan Hamelnin kaupungin johto ulkoisti rottasodan Pillipiiparille.

Pillipiipari kyllä soitollaan vei rotat ulos kaupungista,mutta otti  maksun palvelustaan karmeimmalla tavalla.

 

 

HARJURIPOIKA


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *