Luokittelematon

Kansanedustajat puhuvat kuituverkon puolesta,mutta eivät halunneet itse toimia asiassa?

26.07.2015, savenmaa

Kansanedustaja Timo Korhonen (kesk.) epäilee Suomenmaa lehdelle, että laajakaistaa ei saada rakennettua koko Suomeen kattavasti markkinaehtoisesti.

Korhonen ehdottaa, että Suomessa pitäisi seurata kansainvälisiä esimerkkejä. Muun muassa naapurimaissa valokuituverkot nähdään infrainvestointeina.

– ”Suomessa päätösvaltaa on annettu vahvoille markkinatoimijoille, joiden ensisijainen intressi on mitä ilmeisimmin mobiiliverkkojen, ei laajakaistan, rakentaminen. Nyt näiden toimijoiden viesti on, ettei valokuidulle ole kysyntää. Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi olla enemmän huolissamme siitä, ettei ole tarjontaa, Korhonen päättelee.

KAINUU käy esimerkiksi siitä, kuinka erityisesti pitkien etäisyyksien alueilla laajakaistarakentaminen on päässyt hiipumaan”, Korhonen kertoo.

– ”Alku lähti hienosti käyntiin. Tänä kesänä operaattori on vetäytynyt erityisesti haja-asutusalueiden osalta investoinneista eikä rakenna ollenkaan. Tiedämme myös, että joitain pieniä osia suunnitelluista viime kesän verkoista oli jäänyt rakentamatta”, Korhonen harmittelee.

”Operaattori on perustellut rakentamattomia kohteita liian pienellä asiakasmäärällä. Tästä johtuen investointien takaisinmaksuajat pitenevät operaattorin näkökulmasta liian paljon.

– Tämä on juuri se kipupiste. Päätöksissä ei aikoinaan hyväksytty ehdollisia tarjouksia eikä tilaajamäärien suhteen saanut asettaa ehtoja ilman kuntien nimenomaista hyväksyntää”.

KORHOSEN mielestä haja-asutusalueiden osalta yksikin asiakas olisi tulkittava riittäväksi asiakaspohjaksi ja kysynnäksi.

Kansanedustajan mukaan nyt on syytä aktivoitua markkinointityöhön ja hakemaan hankkeille julkista rahoitusta.

–” Perinteiseen kupariverkkoon verrattuna valokuituverkkojen siirtonopeudet ovat jopa monikymmenkertaisia. Nopeuden merkitystä yrityksille ei varmasti tarvitse erikseen perustella”.

Korhonen kannustaa myös yhteistyöhön sähköyhtiöiden kanssa. Maakaapeloinnin edistäminen valokuituverkon kanssa on tärkeää ja tarjoaa mahdollisuudet kustannusten karsimiseen.

– ”Haja-asutusalueiden yritystoiminnan turvaamiseksi laajakaistan kattavuutta ja sähkönjakelun varmuutta kannattaa edistää samanaikaisesti.”

Korhonen linjaa.em tavalla Suomenmaassa?

 

Harjuripojan mielestä myös kansanedustajamme Mirja Vehkaperä on  Timo Korhosen tavoin olleet tietoisia,että Valtio omistaa suuren määrän puhelinosuuksia myöskin PPO:ssa.

Siitä huolimatta kansanedustajat eivät ole halunneet estää Valtion tietoliikenne varallisuuden häivyttämistä pörssikeinotteluun,ym sijoitustoimintaan alkuperäisen käyttötarkoituksen vastaisesti.

 

Pikaisten voittojen takia on puhelinosuuskuntia ja sähköyhtiöitä surutta myyty monopoliin pyrkiville ,jopa ulkomaalaisille suuryhtiöille.

 

Arvoisat kansanedustajat !

Te mahdatte nyt puhua tästäkin asiasta liian myöhään.

Teillä on ollut mahdollisuus myöskin toimia?

 

HARJURIPOIKA


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *