Luokittelematon

Kansanedustaja Mirja Vehkaperä vaatii kuituverkon rakentamista Suomenmaa lehden mukaan..

24.06.2015, savenmaa

On hyvä asia,että Te,kansanedustaja  Mirja Vehkaperä  otitte Suomenmaa lehdessä  kantaa tähän laajakaista-asiaan.

 

Pohjanmaan Puhelin Osuuskunta myi liiketoimintansa Elisalle,kuten kaikki tiedämme.

 

Elisahan  ei edistä kuituverkon rakentamista  tähän maakuntaan?

 

Emme senkään vuoksi ymmärrä,miksi Valtion,kuntien,seurakuntien,ym monien eri tahojen toimesta ei ole heti  puututtu  em kauppoihin,joiden laillisuudestakin on käyty kiivasta keskustelua?

 

Joka tapauksessa PPO:n alueellakin  ollaan jääämässä pahasti jälkeen kuituverkon rakentamisesta?

 

Te,maakuntamme keskustalaisetkaan  kansanedustajat ette  ole ottaneeet kantaa PPO:n hallinnon tekemiin ratkaisuihin,vaikka tehty kauppa on ollut seurauksiltaan maakuntamme kannalta huono.

 

Välillisesti PPO:n kautta mm Valtionkin  omaisuutta ollaan syöttämässä sjioituskeinottelijoille.

 

Puhelinosuusmaksuihin sijoitetut osuuskunnan jäsenten rahat eivät edistä kuituverkon rakentamista,vaan ovat menossa kaikkeen muuhun,mm Raaheen on PPO:n toimesta/avustuksella/tuella  avattu uusi voimistelusali ?

 

Ystävällisesti

Hannu Pihlajamaa

Nivala

 

Alla kansanedustaja Vehkaperän kannanotto:

 

Vehkaperä: Laajakaistahankkeisiin vauhtia

 

16.06.2015

 

KANNANOTTO 16.6.2015

Vehkaperä: Laajakaistahankkeisiin vauhtia

Tuoreen hallitusohjelman mukaan digitaalisten palvelujen määrää tullaan tulevaisuudessa lisäämään merkittävästi. Tarjoamalla digitaalisia palveluja valtio säästää palvelukustannuksissa ja samalla kansalainen saa palvelunsa joustavammin. Oululainen Keskustan kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Mirja Vehkaperä pitää palveluiden sähköistämistä hyvänä uudistuksena.

-Samaan aikaan, kun palveluita digitalisoidaan, meidän täytyy varmistaa, että jokaisella suomalaisella on tasavertaiset mahdollisuudet sähköisten palveluiden käyttöön. Tällä hetkellä näin ei ole, Vehkaperä muistuttaa. Laajakaista kaikille 2015 -hanke käynnistyi vuonna 2008. Hankkeen tavoitteena oli, että tämän vuoden loppuun mennessä yli 99 prosentilla suomalaisista olisi käytössään 100 megan laajakaistayhteys.

-Tavoitteen toteutuminen huolestuttaa, sillä edelleen Suomessa on suuri määrä kotitalouksia ja yrityksiä vailla valokuituyhteyksiä. Ongelmasta kärsitään niin syrjäseuduilla kuin isojen kaupunkien pientalovaltaisilla alueilla, Vehkaperä kertoo. Hankkeiden koordinointi on myös liian pirstaloitunut. Lähekkäiset osuuskunnat voisivat yhdistää voimansa ainakin hallinnoinnin ja takausten osalta, Vehkaperä ehdottaa.

Hän kantaa huolta myös laajakaistan hankintahinnasta. Tuhansien eurojen ero hankintahinnassa asuinpaikkakunnasta riippuen ei ole kohtuullinen, Vehkaperä toteaa.

-Toimivat laajakaistayhteydet ovat ehdoton edellytys yritystoiminnalle, etäopiskelulle, etätyölle ja sähköisten palveluiden käyttämiseen. Myös hallituksen yksi kärkihankkeista, oppimisympäristöjen digitalisointi, vaatii onnistuakseen toimivat internetyhteydet. Viime vaalikaudella laajakaistahankkeita vauhditettiin ottamalla käyttöön etukäteisrahoitus hankkeiden toteutukseen. Myös tällä vaalikaudella tarvitaan toimia, jotka vauhdittavat laajakaistaverkon rakentamista koko maan kattavaksi.

Lisätiedot:

Mirja Vehkaperä, 050 5121 949


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *